Crisps4All

Crisps4All (RZ-85-238 x RZ-87-44) je sorta krumpira otporna na sušu i visoke temperature, kao i dobre tolerantnosti na modrice. Sadrži suhu tvar u visokom omjeru i odličan je za izradu čipsa.

Crisps4all boja mesa i kožice

Crisps4All dospijeće

Priprema za sadnju i sadnja

Sadnja

CRISPS4ALL ima srednji period mirovanja, dormantnosti.
Prije sadnje aklimatizirajte sjeme na lokalne uvjete.
Naklijavanje nije nužno.
Uvijek tretirajte sjeme i tlo protiv Rizoktonije.
Najbolja kvaliteta postići će se na plodnim i lakim tipovima tala.
Izbjegavajte tla s visokim rizikom na prašnu krastavost.
Sadite sjeme na kome nije bilo kondenzacije kako bi se izbjegla zaraza bolestima.
Sadnjom gomolja s malim bijelim klicama postići ćemo najbolje razultate.

Tehnološka upozorenja

Rast

Formiranje gomolja je kasno.
Primjena metribuzina preporučuje se prije nicanja, a ako se primjenjuje nakon nicanja, upotrijebite nižu dozu.
Preporuča se preventivna zaštita protiv plamenjače.
CRISPS4ALL je prilično otporan na prstenastu plutastu pjegavost gomolja.

Desikacija cime i iskop

Berba

Gomolji su srednje krupnoće. Iskapajte i skladištite pažljivo da spriječite oštećenja i modrice.
CRISPS4ALL ima tanku kožicu, posebnu pažnju posvetite sazrijevanju kožice.

Skladištenje

Skladištenje

Vodite računa o zarašćivanju rana.
Skladištite na stabilnoj temperaturi od 8°C.
Ventilirajte redovito, ali kratko, da spriječite nakupljanje CO2.
Kod prve primjene sredstava za sprječavanje klijanja, koristite visoku dozu.